Září 2020 ve školní družině


19.10.2020

V září - v družině se daří. Všichni jsme s radostí vstoupili v září do školy a hlavně do družiny!


Máme deset oddělení s počtem téměř 300 žáků. Jednotlivá oddělení najdete v budově jídelny, kontejnerové škole a hlavní staré budově.
Paní vychovatelky seznámily děti nejen se školním řádem, ale i s nutnými hygienickými návyky, které nás ve škole čekají.
Nejvíce jsme se ale těšili na akce naší družiny v září. Začali jsme týdnem v pohybu. Naše školní zahrada se zaplnila sportovci, kteří měřili své síly v běhu, skoku do dálky, hodem na cíl či v přetahování.
Své zdraví utužujeme i pravidelnými vycházkami do lesa a na multifunkční hřiště „Na Smíchováku“. Zde si děti hrály sportovní hry, trénovaly své fyzické dovednosti, ale i pravidla různých míčových her.
Velmi se nám povedla hra v terénu „Na Americe“. Nazvali jsme ji „Osvobození ducha krále stadionu“. A jak probíhala? Všechny naše děti ze školní družiny musely střelit gól do branky na hřišti. Tak „ducha“ osvobodily a ještě získaly sladký poklad za odměnu! Tato hra se nám opravdu povedla a už se chystáme na další pokračování.
V družině nejen sportujeme, ale trénujeme i čtenářskou dovednost. V jednotlivých odděleních si pravidelně čteme různé knížky. Prvňáčky bude čekat i akce v knihovně „Pasování na čtenáře“.
Září bylo i ve znamení vyrábění…. Vytvořili jsme vlaštovky na drátě, které nám odnesly léto. Krásné ježečky i ozdobná písmena na síť.
Veliká radost byla při vyrábění královské koruny pro svatého Václava. Za tento výrobek by nás jistě pasoval na rytíře! S korunou a svatým Václavem se tak rozloučila s měsícem září i celá naše školní družina.
Přejeme všem pevné zdraví, spoustu nápadů a úsměvů pro další školní měsíce!

Fotogalerie / Září 2020 ve školní družině


← zpět na seznam článků