Prosinec 2023 ve školní družině


07.01.2024

V prosinci se naše družiny věnovaly velkému množství nejrůznějších aktivit, které dětem ukrátily čekání na Štědrý večer. Začalo to čertovským odpolednem, kdy se děti s pomocí vlastnoručně vyrobených strašidelných masek proměnily v malé čertíky a čertice a pak soutěžily v nápaditých čertovských hrách a tancích.

S blížícím se adventem jsme si společně povídali o nejrůznějších vánočních tradicích a zvycích nejen u nás, ale i na celém světě. Kromě toho jsme se vypravili na procházku městem, abychom si prohlédli vánoční výzdobu a krásný dřevěný betlém.

V místním muzeu se konala velmi inspirativní výstava komiksů, po jejíž návštěvě se děti samy pustily do tvorby vlastních komiksových příběhů. V místní sokolovně jsme uspořádali turnaj v kuželkách. Od srdce jsme se zasmáli při legračním provedení konkurzu na moderátora. A v průběhu měsíce samozřejmě nechyběly ani sportovně a přírodovědně zaměřené vycházky do okolí školy.

Nadcházející Vánoce nás samozřejmě motivovaly k výrobě nejrůznějších přáníček a kreseb s vánoční a zimní tematikou. Pustili jsme se i do výroby vlastních vánočních dárečků a ozdob. Zkusili jsme si například výrobu nápaditých korálkových náramků, ale i složitějších drátkovaných ozdob.

Vrcholem prosince jistě bylo společné zpívání koled v zámecké kapli s úžasnou vánoční atmosférou. A samozřejmě následné vánoční besídky jednotlivých oddělení, které byly naplněny pohodou, soutěžemi, vyprávěním příběhů, kreativním tvořením, ale i zpěvem koled a ochutnáváním vánočních dobrůtek.

Fotogalerie / Prosinec 2023 ve školní družině


← zpět na seznam článků