Rozloučení se školním rokem


26.06.2020

Milé žákyně a milí žáci,

letošní velmi zvláštní a podivný školní rok je u konce. Někdo se radoval, že nemusí vstávat, někdo si chvíli myslel, že má dlouhé prázdniny, ale nakonec jsme to zvládli a většina z vás udělala veliký kus práce. Chtěla bych poděkovat vám všem, kteří jste pochopili, že se učíte hlavně pro sebe a po celou dobu „dálkového vzdělávání“ jste se snažili dle svých možností pracovat.

Samozřejmě veliké poděkování patří vašim rodičům, kteří se najednou nedobrovolně dostali do nových rolí a hrdinně zvládali svoje zaměstnání ve velmi ztížených podmínkách a k tomu jim doma začala druhá směna jako „učitelům“. Bez jejich trpělivosti, odhodlání, zodpovědnosti a lásky bychom „výuku na dálku“ vůbec nezvládli. Mají můj veliký obdiv a uznání.

Našim deváťákům přeji co nejvíce úspěchů v dalším životě. Věřím, že z vás budou jednou úspěšní studenti, šikovní řemeslníci, dobří odborníci. Každý z vás jistě najde to své místo v životě a já na vás spolu s vašimi rodiči budu moci být hrdá.

Chtěla bych vám - dětem i rodičům popřát krásné prázdniny plné sluníčka, radostných chvilek a hlavně zdraví. Načerpejte co nejvíc sil. Pevně doufám, že v září se sejdeme všichni ve škole bez různých omezení a podivných „pravidel“. A věřte, že to, abychom dokončili nedobranou látku letošního roku a zahájili nový školní rok v pohodě a co nejvíc v klidu, nás všechny bude stát hodně síly, trpělivosti, tolerance a snahy.

Koukejte na sebe dávat pozor a v září na shledanou.

 

                                                                               Lenka Rosensteinová, ředitelka školy

← zpět na seznam článků