Leden 2024 ve školní družině


19.02.2024

Lednový měsíc ve školní družině byl plný zábavy, poznávání a kreativity.

Začali jsme hádankářskými soutěžemi, které podnítily dětskou mysl a povzbudily týmovou spolupráci. Děti se společně snažily rozluštit zapeklité hlavolamy a odhalit tajemství skrytá za každou hádankou.

Další zajímavou aktivitou byla výroba krmítek pro ptáky. S nadšením a šikovností vytvářely děti různorodá krmítka, která následně umístily do naší školní zahrady, aby poskytla potřebnou podporu našim ptačím přátelům. Pozorování ptáčků děti hodně baví, s úžasem sledovaly, jak ptáci létají, zpívají a komunikují ve svém přirozeném prostředí.

Kreativita našich dětí byla dále rozvíjena při skládání origami a práci s dýhou ve školní dílně. Nástěnky se zaplnily obrázky se zimní tematikou. Každý nový výtvor byl zářivým důkazem dětské fantazie.

S ohledem na aktuální obavy o zdraví a hygienu jsme věnovali čas vzdělávání dětí o správné hygieně v době chřipek.

Naše dobrodružství v lednu vrcholilo výletem do lesa, kam děti donesly spoustu dobrot pro zvířátka. Děti si užily i hrátky ve sněhu a zajímavé pokusy s ledem.

Jóga a povídání o emocích nám pomohly udržet rovnováhu a vyváženost. Děti se učily relaxační techniky a sdílely své pocity a myšlenky, což podpořilo jejich emoční inteligenci. V tělocvičně si zacvičily na nářadí a zahrály nespočet pohybových her.

Celý měsíc byl pro nás výjimečným dobrodružstvím plným radosti a nových poznatků. Těšíme se na další společné zážitky a objevování v naší školní družině!

Fotogalerie / Leden 2024 ve školní družině


← zpět na seznam článků