Květen 2022 ve školní družině


05.06.2022

V květnu školní družina navštívila Arboretum ČZU, děti vyráběly přáníčka ke dni matek a hlavně trávily čas venku při různých aktivitách. 

V měsíci květnu jsme s naší družinou navštívili Arboretum v Kostelci nad Černými lesy. Některé oddělení jelo do Arboreta autobusem a dvě oddělení si udělala pěší výlet na cílové místo. Bylo krásné slunné počasí a zahrada Arboreta nám nabídla nádhernou podívanou na rozkvetlé keře a voňavé stromy. Nejvíce děti zaujala výstava šišek, některé šišky byly opravdu velké a mohou vážit až 3 kg. Celé odpoledne se nám věnoval pan Vítámvás, kterému chceme ještě jednou poděkovat za krásnou komentovanou prohlídku. Na závěr nechyběla svačina a odpočinek.  

Květnové počasí nám nabídlo slunce, které nás vylákalo na multifunkční hřiště. Děti si zde mohly zasoutěžit a zahrát míčové hry. Některá oddělení využila les v sanatorce k vycházkám a lesním hrám. Děti stavěly domečky pro skřítky a poznávaly stromy.  

Nezapomněli jsme na naše maminky. Společně s dětmi jsme vyráběli přáníčka k jejich svátku, přáníčka byla plná srdíček a květin z barevného papíru.  

Výrobou herbáře si děti prohloubily znalosti rostlin, které jsou všude kolem nás. Nasbírali jsme rostliny, následně usušili a vyráběli herbáře.  

Těšíme se na poslední školní měsíc, červen, který nám přinese slunce, hry a zábavu pro děti na školní zahradě.  

Fotogalerie / Květen 2022 ve školní družině


← zpět na seznam článků