Duben 2022 ve školní družině


19.05.2022

V měsíci dubnu jsme se v naší družině věnovali především tématu Velikonoc. 

Největším zážitkem spojeným s těmito svátky byla návštěva Muzea lidových staveb v Kouřimi, kde jsme se nejen dozvěděli, jak žili a slavili Velikonoce naši předkové, ale děti si při přednášce posedaly do starých škamen (školních lavic) a vyzkoušely si i techniku zdobení voskem. 

Tvořivá příprava na Velikonoce probíhala i v naší družině. Seli a pěstovali jsme jarní osení, vyráběli zápichy, ozdobné i vtipné dekorace a v neposlední řadě i zdobili vajíčka osvědčenými i novými a nezvyklými technikami. Při tvoření jsme nezapomněli ani na budoucí prvňáčky a připravili jsme jim    k zápisu do 1. třídy drobné dárky. 

Pobyt venku jsme si zpříjemňovali sportováním na školní zahradě, vycházkami do přírody i po neprozkoumaných zákoutích našeho města. Navštívili jsme například kostel sv. Jana Křtitele, který je pro veřejnost běžně uzavřen a kam nám přístup zprostředkovala Mgr. Lenka Koziolová. Tímto jí za vstřícnost velmi děkujeme. 

 Každoročně si v naší družině také připomínáme Den Země (22.dubna). Letos jsme tento den oslavili nejen čištěním našeho nejbližšího okolí a míst, kde se rádi a často pohybujeme, ale ve spolupráci       s paní Hanou Moravcovou z městské knihovny (23.dubna-Den knihy) jsme si vyzkoušeli výrobu vkusných dekorací z materiálů určených k recyklaci. Ani výtvarně jsme nezaháleli a mnoho prací         k svátku naší Země se stalo ozdobou chodeb naší školy. 

Duben je také měsícem bezpečnosti, proto jsme i v družině besedovali o pravidlech silničního provozu, o chování dětí na ulici, v dopravních prostředcích a o bezpečnostních prvcích. 

Závěr měsíce byl určitě nejzábavnější. Konaly se totiž čarodějnické reje a nebylo jich málo. Některé probíhaly přímo na školní zahradě, jiné se uskutečnily v přilehlých lesích. Všechny byly plné dovádění a soutěží. Vyzkoušeli jsme si běhání s koštětem, míchání lektvarů, lovení začarovaných předmětů, hod koštětem a mnoho dalších čarodějnických dovedností. 

I tento měsíc si všichni čarodějové a čarodějky krásně užili a všichni se těšíme, co nám přinese měsíc květen.

Fotogalerie / Duben 2022 ve školní družině


← zpět na seznam článků