Březen 2024 ve školní družině


03.04.2024

Březen je jedno z nejradostnějších období v roce, období, kdy je čas přijmout pozitivní energii a zbavit se té negativní. Konečně nám na dveře zaklepalo jaro a my ho v družině přivítali s otevřenou náručí. Teplé počasí nás přímo vybízelo k venkovním hrám na zahradě školy.  Zároveň jsme se loučili se zimou a povídali si o tradičních jarních obřadech, kde je použita figurína Morana jako symbol odcházející zimy.

Výletů se letošní březen uspořádalo nespočet. S dětmi jsme si užívali slunečného počasí při procházkách přírodou. V okolí sanatoria jsme pozorovali probouzející se přírodu, sbírali jsme přírodní materiál na kreativní tvoření nebo závodili v běhu.  Při deštivém počasí jsme naopak malovali různé jarní květiny a rozkvetlou jarní louku. Třídy zářily všemi barvami a vše bylo najednou veselejší.

Některá oddělení družiny pozorovala probouzející se přírodu všemi smysly a šla na badatelskou procházku s lupami, jiná oddělení vyrazila poznávat velikonoční tradice a zvyky do skanzenu v Kouřimi. Na tomto krásném výletě děti navštívily místní dílnu a vytvořily si malovaná vajíčka s pomocí vosku. Děti měly příležitost prohlédnout si starou školu. Vyzkoušely si, jak taková škola fungovala v dřívějších dobách a jaká pravidla se musela dříve dodržovat. Velikonoční tradice jsme si zopakovali s milou paní průvodkyní. S velkým zájmem jsme poslouchali její poutavé příběhy a kochali se při tom krásným okolím historických domů.

Těšíme se na duben.

Fotogalerie / Březen 2024 ve školní družině


← zpět na seznam článků