Květen a červen 2021 ve školní družině


16.07.2021

Co se událo ve školní družině v květnu a červnu 2021.

V měsíci květnu jsme ve školní družině pořádali turnaje v kopané. Některé družiny vyrazily sportovat na multifunkční hřiště či do lesoparku Sanatorka pozorovat přírodu.

Děti se také připravovaly na Den matek a Mezinárodní den rodin. S láskou tvořily krásná přáníčka pro svoje nejbližší.

V měsíci červnu už bylo cítit, že prázdniny jsou za dveřmi. Počasí nám přálo, a tak všechna oddělení školní družiny trávila hodně času při sportování na školní zahradě.

Děti zde posilovaly svou fyzickou zdatnost a vytrvalost při celodružinové akci Olympiáda. Soutěžily v běhu, skoku, hodu a v mnoha dalších sportovních disciplínách. Odměnou jim byly drobné ceny, sladkosti, diplomy a medaile. Děti byly spokojené.

Na krátkou besedu do školní družiny byl pozván člen SDH Kostelec nad Černými lesy. Beseda byla zaměřena na osobní bezpečnost při sportování a hrách o prázdninách, volání na tísňové linky a využití aplikace Záchranka. Protože děti byly hodné a se zájmem spolupracovaly, čekalo na ně překvapení. Měly možnost si prohlédnout a potěžkat výstroj a výzbroj hasiče a proběhnout se s několika hadicemi. Poučné odpoledne se dětem velmi líbilo a budeme se těšit na další spolupráci.

Svou vytrvalost a schopnost spolupráce si děti vyzkoušely při cestě za pokladem do mokřadních biotopů, blízko kosteleckého arboreta. Na jednotlivých stanovištích si ověřily přírodovědné znalosti. Spolupráce větších dětí s prvňáčky byla příkladná. Děti vše zvládly a odměnou za jejich úsilí bylo nalezení velkého pokladu, který si rozdělily. Radostí bylo mnoho, děkujeme dětem a vychovatelkám za nadšení a chuť do hry i přes nejisté počasí, které v tento den panovalo.

 

Přejeme všem dětem a jejich rodičům krásné prázdniny plné dobrodružství a nových zážitků.

ŠD

Fotogalerie / Květen a červen 2021 ve školní družině


← zpět na seznam článků