Únor 2024 ve školní družině


10.03.2024

Únor bílý, jsme plní síly

Letošní únor nás všechny zaskočil. Žádné zimní radovánky, žádný sníh, žádné koulovačky. A tak si děti vytvářely pravou zimu na chodbách a ve třídách samy.

Stříhaly, lepily, malovaly. No a za chvíli byli kolem nás sněhuláci, lyžaři, zasněžené kopce i bruslaři.

Ale únor je i měsícem karnevalů a masopustu, a tak se po chodbách i ve třídách proháněly klasické i méně tradiční masky a převleky. Naštěstí alespoň tradiční koblížky, které upekly šikovné maminky, zůstaly stejné. ?

Také probíhaly pěvecké soutěže s názvem „Kostelecký slavík“. V některých odděleních přidaly děti samy i taneční soutěž. Ty starší vytvářely tzv. hudební klipy. A věřte, že bylo se na co dívat i bylo co poslouchat. Nemám již strach o naši budoucí hudební scénu. ?

Tento měsíc byl i jiný tím, že každé oddělení vymýšlelo a poté i vytvářelo vlastní logo ŠD. Zajímavé bylo pojetí i nápady, které děti převáděly do reality. Využívaly k tomu všechny možné dostupné prostředky, materiály i různé techniky. Některá loga byla i ve 3D.

Tento měsíc jsme také mohli obdivovat i ochutnávat díla našich malých kuchařů a kuchařinek. Úžasné, a navíc zdravé pomazánky, pestrobarevné jednohubky a chlebíčky, fantasticky nazdobené ovocné talíře. Prostě pastva pro oči a nebe v puse.

Velkou zajímavostí tento měsíc byla i beseda o zvířátkách, která žijí v ZOO. Této přednášky se velmi úspěšně chopila paní učitelka Pead.Dr. Romana Malkovská.

Podařilo se jí velmi zajímavým způsobem seznámit děti s některými obyvateli ZOO a také vyvrátit některé nepravdivé mýty o týrání zvířat právě v ZOO. Přednáška spojená s promítáním krátkých filmů a prohlížením fotografií děti tak zaujala, že nechtěly ani odcházet domů. Jen nerady braly na vědomí, že je opravdu konec.

Každopádně se návštěvnost zoologických zahrad prudce zvedne. Mnoho dětí se rozhodlo, že poprosí rodiče, aby s nimi nějakou zoologickou zahradu navštívili.

A i naše družina chystá výpravu do ZOO Chleby, ale to až v květnu nebo v červnu. To ještě uteče mnoho zajímavých dní plných nápadů, sportu, tvoření a úsměvů našich družinových dětí.

Zbývá poslední otázka. Co nám chystá měsíc březen?

Fotogalerie / Únor 2024 ve školní družině


← zpět na seznam článků