Listopad 2021 ve školní družině


09.12.2021

Listopad ve školní družině i všude kolem nás byl naštěstí veselejší, přátelštější a barevnější než jiné roky. A tak se děti spolu se svými vychovatelkami mohly více věnovat pobytu v přírodě i sportu.

Tentokrát se všechna oddělení zaměřila na rybníky, potoky a vodu vůbec. Všechny děti tak snadněji pochopily, proč je pro nás voda tak důležitá a nepostradatelná. Co všechno mohou ony udělat, aby bylo vody dost. A mnohé děti byly i velmi překvapené tím, co všechno mohou vidět v blízkém okolí.

Některá oddělení absolvovala i velmi zajímavou besedu s rybářem i s rybářkou. Besedy byly natolik zajímavé a chytlavé, že je jisté, že se řady rybářů rozšíří o nové zájemce.

Ale nejen voda nás tento měsíc zajímala. Připomněli jsme si i různá výročí: Den veteránů a 17. listopad.

Naše vlohy k pečení a vytváření občerstvení byly dalším důležitým bodem listopadu. Co jiného než vlastnoručně vyrobená dobrůtka nám vylepší náladu? A tak se pekly štrůdly, perníčky a chystaly se zdravé jednohubky a jiné lahůdky. Nikdo netušil, kolik šikovných kuchtíků je v naší družince. A mlsounů? Těch je také dost a dost.

Naštěstí je i hodně dětí, které mají dobrá srdíčka a nakreslily moc pěkné a veselé vánoční obrázky, které poputují k babičkám a dědečků do domovů seniorů. A my všichni už teď předem víme, že udělají ohromnou radost.

A tak, i když většina dospělých nepočítá listopad mezi veselé měsíce, tak pro nás byl. A ještě zajímavý, úspěšný a barevný.

A jaký bude prosinec? Nevíte někdo?

Fotogalerie / Listopad 2021 ve školní družině


← zpět na seznam článků