Červen 2023 ve školní družině


16.07.2023

Stejně jako v ostatních měsících i v červnu jsme si ve školní družině užili spoustu poznávání, sportování, hraní a zábavy.

Počasí nám přálo, a proto se většina aktivit mohla uskutečnit venku. Při pobytu v lese jsme si zopakovali znalosti o stromech i zvířatech a při tematické hře „indiánské léto“ jsme si zase vyzkoušeli něco ze života našich oblíbených knižních a filmových hrdinů. Stavěli jsme teepee, vyráběli lapače snů pro klidné spaní, indiánské čelenky, totemy, ale také jsme stopovali a tancovali jako Indiáni.

Sportovní aktivity jsme podnikali na interaktivním hřišti, při vycházkách po okolí a samozřejmě i na školní zahradě, kde se také uskutečnila „Družinová olympiáda netradičních sportů“, při které jsme si nejen zasoutěžili, ale hodně se i nasmáli a velmi pobavili.

Vzhledem k tomu, že tématem měsíce v naší družině bylo: „Muzikant-hudba“ využili jsme toho a seznámili jsme se nejen s různými druhy a styly hudby a s druhy hudebních nástrojů, ale mnoho písniček jsme si i zazpívali, od lidových až po populární. Některé hudební nástroje jsme si i vyzkoušeli a spolužáci, kteří navštěvují hudební kroužky, nám předvedli, jaké skladby a písničky na nástroje hrají.

Probíraná témata, blížící se léto a s ním spojené prázdniny se odrazily i v činnostech výtvarných. Kreslili jsme louky, květiny, vysněné prázdniny, hudební nástroje, návrhy na plakáty pro družinovou olympiádu i pro vystoupení oblíbené kapely. Z barevných papírů jsme tvořili letní ovoce a limonády a mnoho dalšího. Výtvarná soutěž proběhla i v kreslení křídou na chodník (dvůr školy) a některé kresby byly velmi inspirativní i po zásahu dešťové přeháňky.

Závěr měsíce byl věnován vědomostním aktivitám při vycházkách, nebo při kvízovém soutěžení ve třídách či v přírodě. A protože někteří žáci nebudou již školní družinu v příštím školním roce navštěvovat, proběhly i vycházky spojené s loučením v různých podobách.

Další školní rok nám s naší školní družinou neuvěřitelně rychle utekl. A nezbývá nežli popřát všem dětem i jejich rodičům krásné prázdniny plné společných zážitků a těšit se, až se v září zase sejdeme.

Fotogalerie / Červen 2023 ve školní družině


← zpět na seznam článků