Lesní pedagogika pro naše děti


24.03.2023

Dovoluji si poděkovat za perfektní akci, která proběhla 21.3.2023 na zámku v Kostelci nad Černými lesy. Zde se konal seminář pro pedagogy s názvem „Les“, pod záštitou MAP Říčany a ČZU v Kostelci nad Černými lesy.

Po srdečném přivítání od pana ředitele Ing. Z. Macháčka jsme se dozvěděli  zajímavé informace o nových projektech Lesnické fakulty, které jsou zaměřené na ochranu a péči o les. Náš zámek jsme si také mohli prohlédnout pod vedením pana Jiřího Mrázka, který za svůj výklad dostává velkou pochvalu. Pro nás pedagogy byl pak připraven program o projektech Lesní pedagogiky. Pod vedením Ing. Terezy Dudové a Ing. Lubomíra Tipmanna jsme si prožili Lesní pedagogiku se zážitky přímo v lese. Všichni učitelé jsme byli nadšeni a velké díky posíláme skvělým lektorům.

Naše základní škola spolupracuje  s Lesnickou fakultou na projektech již od roku 2005. Děláme si nejen vlastní projekt „Skřítek Kořínek“ pro MŠ, ale využíváme nabízené projekty Lesní pedagogiky. Letos jsme prožili projekt „Les v zimě“ pro 3.a 4. třídy a čeká nás projekt „Lesní zvěř“ pro 1.a 2. třídy.

Plníme si tedy sen mít možnost být s dětmi a odborníky ČZU přímo v lese. Děti jsou z akcí „Lesní pedagogiky“ nadšené. Ještě jednou děkuji a těšíme se na další spolupráci.

PaedDr. Romana Malkovská

učitelka ZŠ Kostelec nad Černými lesy

← zpět na seznam článků